18 Eylül 2017 Pazartesi
ABD İle Savaşımız Var!

Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu (USGF) Genel Başkanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni Akit tv kanalında yaptığı  açıklama da  önemli konulara parmak basan  SASAM İstanbul Danışma Kurulu Başkanı Muhammed Taha Gergenlioğlu'nun   konuşmasındaki bazı bölümleri derledik...

SASAM İstanbul Danışma Kurulu Başkanı Gergerlioğlu: "Biz yerden bitme bir millet değiliz dibimizde yapılan oyunu rahatlıkla görebiliyoruz. Irak'ta yapılacak olan referandumu Türkiye Cumhuriyeti yönetimi neden istemiyor?
Sykes-Picot Anlaşmasına göre Yani bu bölgeyi çizen anlayışı değiştirmeyin diyor.
Bu anlaşmayı ben istemedim bu anlayışı Osmanlıyı parçalamak için yaptınız benden gizli yaptınız diyor. Tekrar ben bunu size gizli yaptırtmam diyor."

Taha Gergerlioğlu, Türkiye'nin hassasiyetle ve özenle yaklaştığı sınırlar meselesine bakın nasıl yaklaşıyor...

Gergerlioğlu yaptığı konuşmada şöyle diyor: "Türkiye’nin yumuşak karnı Suriye ve ırak sınırıdır. Yumuşak karnı burasıdır. Suriye ne zaman sosyalist idareye girmişse Türkiye hemen güvenlik çanlarını çalmıştır. Çünkü yukarıda Rusya var aşağıda bir sosyalist ülke istemiyor. Biz böyle istemiyoruz fakat Suriye üç parçaya Suudi Arabistan beş parçaya işte Irak'ı üç parçaya Türkiye’yi on parçaya bölmeye çalışan bir zihniyetle mücadele ettiğinizi bilmeniz gerek. Yani bunlar ne yapıyor siz ne yapmalısınız sizin metodunuz yolunuz ve yordamınız nedir? Sizin hedefiniz nedir? Ve sizin mefkureniz bu işleri kurmaya yeter mi?
Dünya görüşünüz bakışınız vizyonunuz misyonuz…

Siyasetin misyonu ve vizyonu iktidardaki siyasetin misyonu ve vizyonu iki bin yıllık, mevcut Türkiye Cumhuriyeti'nin misyonu ve vizyonu iki yüz yıllık.

200 yıllık misyonu ve vizyonu 2000 yıllık yapmaya çalışan bir siyaset var. Bunun içerde de mücadelesi var. Müthiş bir mücadele
Küçük olsun bizim olsun diye bir yapıdan artık eski imparatorluk ümmet hakları insan haklarına sahip çıkma yapısına dönüyor."

Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu Genel Başkanı Taha Gergerlioğlu, son günlerde Türkiye ve dünya gündemini derinden etkileyen Arakan olaylarına da değiniyor: "Bu görüyoruz Arakanda olayların üzerine önceden hızlı mı gidile biliniyordu. Bu gün en hızlı giden oluyorsunuz ve de yumruğu masaya vuran olabiliyorsunuz. Demek ki daha tevhidi daha birleştirici daha hedefli daha hedef odaklı bir devlet zihniyetine doğru gitmemiz gerekiyor. Biz buna çok çabuk gideriz. Biz bu sistemi çok çabuk kurarız çünkü her milletin kendi içindeki yapısına özgün yapıları var. Almanlar teknikte çok iyi olabilirler

Biz üç kişi yan yana geldiğimizde devlet kurarız. Tarih böyle söylüyor. Ve iyi savaşırız bizim özelliğimiz o. Çok kaos içinde yaşayabiliriz . Belki çok iyi idare edemeyebiliriz. Ama kaosdan savaşa döndüğümüz zaman müthiş başarılı oluruz. Bizim de özelliklerimiz bu. Batılılar bizi yanlış yerden izliyorlar. Batılılar bizi de kendileri gibi zannediyor."

Gergerlioğlu: "Onlar saldırdıkça biz biraya geliyoruz."

Gergerlioğlu: "Güneydoğu Anadolu bölgesinin hemen yanındaki Suriye bir PKK devleti kurmayı amaçlayan ABD o bölgedeki ulaşmak istediği anda karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletini görmektedir. ABD nin uzun zamandır üzerinde çabaladığı bu amacına ulaşamayacak."

SASAM İstanbul Danışma Kurulu Başkanı Muhammed Taha Gergenlioğlu: "ABD İle Savaşımız Var"

Gergerlioğlu: "Hatta ben şu iddiada da bulunuyorum.
Böyle giderse bir ABD ile savaşımız var çok uzun gitmeyen süreçte…
Bu kadar olmaz, bir süre sonra bu başlayabilir"